Friskliv - Kurstilbud våren 2025

Smøla kommune har gleden av å invitere til flere kurs våren 2025.

 Sjekk ut vår kurskalender! 

papirfigurer - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

Friskliv voksen

Friskliv voksen
Oppstart: 13. januar Kursholdere: Alain Nshimiyimana og Ingri Settemsdal
Passer for: Voksne mellom 18 – 67 år med ønske om et mer aktivt liv, med alle helsegevinster dette medfører. Du har utfordringer knyttet til; Tidsrom: mandager og torsdager 08.30 til 09.30 Sted: Hopen. Smølahallen. Pris: kr. 400,- Tema - Fysisk aktivitet som medisin til et friskere liv. Frisklivsresepten går over 12 uker, 2 økter per uke. - Mobilitet og styrke. - Økt utholdenhet. - Gruppebasert trening som metode for å oppnå dine mål om endring. Interesserte bes sende en epost til; Alain.nshimiyimana@smola.kommune.no Deltakere forplikter seg til å delta på alle kursdager.

 

 

Friskliv ung

Friskliv ung
Oppstart: 14. januar Frisklivsledere: Alain Nshimiyimana og Guri Bae Solvang
Tilbudet er for barn i 5-7 klasse Tidsrom Tirsdager 14.10 – 15.30. Sted: Hopen, Smølahallen. Pris: Gratis Om gruppetilbudet: Barna møter i Smølahallen rett etter skoleslutt. Vi spiser et sunt og lett måltid før vi trener sammen inne i smølahallen. Fokuset vårt er glede gjennom fysisk aktivitet. Mestring for alle er vårt mål. Interesserte bes sende en epost til Alain.nshimiyimana@smola.kommune.no Guri.bae.solvang@smola.kommune.no

 

Foreldreveiledningskurs foresatte til 1. klassinger

Foreldreveiledningskurs foresatte til 1. klassinger
Oppstart: 15. januar Kursholdere: Aina Strand og Tove Kristin Holmen
Tilbudet er for alle foresatte til barn i 1.klasse. Varighet: 8 kvelder à 1,5 time. Tidsrom: onsdager kl 17.00 til 18.30. Sted: Smøla barne- og ungdomsskole Pris: Gratis Tilbud for barna i tidsrommet kurset avholdes: Barna blir hentet på skolen litt før kursstart. Aktivitet/lek og kveldsmat for barna i regi av Friskliv ung, Smøla kommune. Påmelding for ditt barn skjer ved å sende en mail til guri.bae.solvang@smola.kommune.no Tema: Kurset handler om utfordringer mange foreldre møter, og strategier for god og positiv kontakt mellom foreldre og barn. Målet med foreldreveiledningskurs er at foresatte skal bli trygge i rollen som foreldre, ved å bli bevisst på hva de gjør som er bra for barna. Programmet er ikke en «fasit» for barneoppdragelse, men er ment som hjelp/verktøy til å finne egne løsninger for hver enkelt og deres barn. Samtalene i foreldregruppene tar utgangspunkt i hver enkelt deltager sine erfaringer fra hverdagen Ta kontakt med Aina Strand for spørsmål om kurset. Aina.strand@smola.kommune.no Begrensede plasser: Påmelding via Formskjema som sendes ut fra skolen sitt kommunikasjonssystem Visma.

 

Foreldreforberedende kurs

Foreldreforberedende kurs
Dato: 27.01.25 Kursholdere: Lise Brændeland, Guri Bae Solvang, Ingri Settemsdal, Marie Aukan, Ina Vikhals.
Passer for: Til dere som skal bli foreldre våren/sommeren 2025. Varighet: ca 2,5 time. Sted: Smøla helsesenter Pris: Gratis Tema: - Fødsel og barselstid - Fysisk og psykisk helse for mor, barn og far - Helsestasjonsprogrammet Påmelding til: Jordmor Lise Brændeland på epost: lise.marie.braendeland@smola.kommune.no

 

Hverdagsmestring ADHD

Hverdagsmestring ADHD
Oppstart: 6. mars Kursholdere: Hanne Tenggren, Ingri Settemsdal og Guri Bae Solvang
Passer for: Voksne med ADHD. Kurset er gruppebasert, og passer for deg i alderen 18 år og oppover. Du er motivert for å jobbe med endring og økt mestring. Varighet: 6 ganger à 2 timer. Tidsrom: Torsdager 16.30 – 18.30 Sted: Møteplassen på Hopen. Pris: Gratis Tema: På kurset jobber vi med temaer som: • Hva er ADHD? • Hva er mine styrker og hvordan bruker jeg dem? • Gjennomgang av typiske utfordringer som for eksempel organisering, tidsplanlegging, struktur, håndtering av følelser m.m. • ADHD i parforhold. • ADHD og forelder. Interesserte bes sende e.post innen 21.februar 2025. Ingri.saeterbo.settemsdal@smola.kommune.no Guri.bae.solvang@smola.kommune.no Deltakere forplikter seg til å delta på alle kursdager.

 

Starthjelp-kurs

Starthjelp-kurs
Oppstart: 13. mars Kursholdere: Seksjon for habilitering barn og unge
Et lærings- og mestringstilbud til foreldre som har fått barn med nedsatt funksjonsevne og/eller langvarig sykdom 0-6 år Dag 1, 13. mars: systemene rundt oss Dag 2: 20. mars: Familie og kommunale instanser Dag 3: 27. mars: Håp og mestring. Dag 4: 3. april: Samspill med barnet. Se her for mer kursinformasjon (PDF, 209 kB)